Telefon Yol Tarifi WhatsApp

Telefon
Facebook
İnstagram
Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

Korunmasız düzenli cinsel ilişki (haftada 2-3) ile bir yılda gebelik elde edilememesidir. Kadın yaşının 35 ‘in altında olduğu çiftlerde %85-90 ‘ında ilk yılda gebelik oluşmaktadır. Diğer %10-15 ‘lik kısım infertilite kabul edildiği halde bu grupta da kendiliğinden gebelikler olabileceği akılda tutulmalıdır. Tüp Bebek klinikleri sadece bir problem tespit edilirse ortadan kaldırabilmek veya şansınızı arttırabilmek amacı ile çalışırlar.
Tedavi yöntemleri ilaçla yumurtalıkların uyarılması, aşılama ve tüp bebek olarak sıralanabilir. Çocuk sahibi olmakta güçlük çeken çiftler öncelikle çok iyi bir ön değerlendirme aşamasından geçerler. Kadın ve erkek ayrı ayrı değerlendirilir ve kendileri için en uygun tedavi yöntemi belirlenerek çift ile paylaşılır. Öneri yelpazesi oldukça geniştir. Önemli olan çiftin özellikleri dikkate alınarak o çifte özel en uygun yöntemin etik kurallar çerçevesinde sunulmasıdır. Tüpler tıkalı veya ciddi sperm problem olan bir çiftin tek şansı tüp bebek olabilir ama bazı çiftlerde sadece stresten arındırılmış bir bekleme süresi ile bile gebelik elde edilebilmektedir. Anatomik bozukluklar ya da yapısal defektler dışında yaş, özellikle de kadın yaşı en önemli belirleyicidir. Bu nedenle ileri yaş gruplarında, birkaç kez yumurta takibi ya da aşılama ile gebelik oluşmamış çiftlerde tüp bebek önerilmektedir.
Embriyo transferinden 12 gün sonra kanda beta-hCG değerine bakmak suretiyle gebelik testi yapılır. Bu süreç sabırla beklemesi güç bir süreç olsa da 12 gün öncesinde tahlil yapılması yanıltıcı olabilmektedir.
Kadında; daha önce geçirdiği bir enfeksiyona bağlı gelişen, çocuk yolları ve rahim içi zarı ile ilgili yapışıklıklar, tıkanıklıklar, üreme organları gelişme problemleri, hormonal bozukluklar, yumurtlama sorunları, yumurtalık kistleri, myomlar, rahmin gelişme anomalileri, stres, tiroid, diyabet, bağışıklık sistemi sorunları kısırlığa yol açarken erkekte; genetik faktörler şişmanlık, sigara, alkol ve çevre kirliliği gibi faktörler kısırlığa yol açabilmektedir. Doğurganlık check-up’ı ile gebeliği geciktirebilecek durumun tespiti yapılarak sağlıklı bebeğe giden tedavinizin yol haritası çıkartılır.
Varikosel: Testislerde bulunan kanın boşaltılması ile görevli damarlarda oluşan şişliğe varikosel denir. Elle muayene sonucu tanı koyulabilir. Tedavisi sonucu kendiliğinden gebeliğin oluşması mümkündür. Enfeksiyon: Enfeksiyon hastalıkları sperm sayısını ve hareketini etkileyerek kısırlığa neden olabilir. İnmemiş testis: Bebeklik döneminden itibaren testislerden birinin veya ikisinin keseye inmemesidir. Uzun süre kullanılan ilaçlar: Kanser tedavisi için kullanılan ilaçlar ve ülser, antibiyotik ve vücut geliştirme ilaçları erkek kısırlığına neden olabilir.
Embriyo transferi sonrasında 1-2 saatlik dinlenme ve ardından 48 saatlik bir istirahat anne adayı için olumlu olmaktadır. Bundan sonra aksi bir öneri olmadıkça yatak istirahatine gerek yoktur. Yolculuk yapılabilir.
Embriyo transferi sonrasında 1-2 saatlik dinlenme ve ardından 48 saatlik bir istirahat anne adayı için olumlu olmaktadır. Bundan sonra aksi bir öneri olmadıkça yatak istirahatine gerek yoktur. Yolculuk yapılabilir.
Gebelik testi yaptırana kadar ağır egzersizden kaçınınız. Ancak gebelik testine kadar yatak istirahati önerilmemektedir, keza istirahatin gebelik şansını artırdığına dair kanıt bulunamamıştır. Embriyo transferinden üç gün sonra ağır fiziksel aktive gerektirmeyen işe geri dönebilir.
Bu ilaçlar hazneye uygulandığı için embriyoya zarar vermez. Aksine rahim içi dokuyu destekler ve gebelik üzerine olumlu etki eder.
Embiyo transferinden 72 saat sonra cinsel ilişkide bulunmanın sakıncası yoktur. ( Tedavi sırasında hiperstimülasyon sendromu görülen hastalarda cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. )
Transferden gebelik testine kadar geçen süreç, gebeliğin doğrulanması için bekleme sürecidir. Tedavi sonucunun pozitif olması halinde, gebeliğin ilk üç ayında çeşitli kimyasallardan uzak durmakla birlikte organik boya kullanılmasında sakınca görülmemektedir.
Tüp Bebek Tedavisi, Yardımcı Üreme Tekniklerinden yalnızca biridir. “Çifte Özel Tedavi” planlaması yapılarak size özel yöntem belirlenerek doğru teşhis ve tedaviyle daha az maliyetlerle daha başarılı sonuçlara ulaşabiliriz.
Uzun süreli ve fazla sigara tüketiminin üreme sistemini olumsuz etkilediği bilinmektedir. Erkekte sperm yapısını olumsuz etkilediği gibi, kadında adet düzensizliği, hormonel bozukluk, erken menepoz, bebekte gelişme geriliği ve düşük tehdidine varan ciddi sonuçlar doğurduğu kabul edilmektedir.
Uygun zamanda kalp atışları oluştuktan sonra düşük riski normal gebelikler ile tüp bebek gebelikleri arasında fark göstermez.
Kişiye özel, güncel, koruyucu hekimlik hizmetleri bilinmeli, mümkün olan en yüksek teknolojik donanım ve bilgi birikiminin olduğu kurumlar tercih edilmelidir. Tedaviye başladığınız kuruma sonsuz güven duyup kendinizi emanet etmeniz gerekmektedir. Bir merkeze başvurduğunuzda sormak istediğiniz her şeyi tekrar tekrar sormalısınız. Paylaşım sizin için olduğu kadar bizler için de önemlidir. İletişim karşılıklı hoşgörüyü getirir ve bu tür sorunları büyümeden yok edebilir. Gerekli olmayan karmaşık, pahalı tedavilerden ziyade basit, hedefe yakın çabuk sonuç verecek tedaviler seçilmelidir. Amacımız; Hastalarımızın eğitimli, tecrübeli, bilime inanmış ve insan sevgisi ve saygısı olan personel ile hizmet etmek için burada olduğumuzu hissetmesidir. Unutulmamalıdır ki zihniniz ve kalbiniz huzurlu ise orası sizin için en doğru yerdir.
İnfertilite süresi 1 yıl olarak tanımlanmış olmakla birlikte 6 ayda gebelik elde edilememişse genel bir kontrol uygundur. Bu ilk muayende bir sorun tespit edilmez ise evli çiftlerin bir yılı tamamlaması önerilir. 35 yaş üzeri iseniz ya da bilinen bir risk varsa tedaviye yönelmeniz gerekir. 38 üzeri yaşta ise gerçekten acele edilmelidir.
İlk başvuruda adetinizin 2-3. günleri tercih sebebidir ama doktorlarımız sizi adet döngüsünün diğer günlerinde de değerlendirebilir. İnfertilite ile ilgili bu güne kadar yapılan bütün tetkiklerinizin gelirken yanınızda olması iyi fikirdir. Özellikle şehir dışı ya da yurt dışından gelecek olan hastalarımızın gelmeden önce kliniğimiz ile iletişime geçerek bilgi almaları zamanı daha iyi kullanabilmemizi sağlayacaktır.
Bilimsel olarak teknolojik donanımı iyi bir merkezde ideal koşullarda sağlanması halinde %50-55 başarı elde edilebilmektedir. Tüp Bebek Tedavisinde Başarı Oranı Çiftin Özelliklerine göre değişmektedir. Yaş, anatomik, genetik, yapısal özellikler, stres, yumurtalık kapasitesi, erkek faktörünün ne düzeyde olduğu, hatta o aya özel yumurtlama durumu gibi çok sayıda parametreler devrededir. Asıl önemli olan size verilecek oran değil, size özel plânlanan "tüp bebek tedavi yöntemi" "rosi yöntemi" "prp yöntemi" ve başarıyı artıracak ek uygulamalar bütünüdür.
Tüp Bebek Fiyatları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak ve size özel planlanacak tedavi yöntemini öğrenmek için Tüp Bebek Merkezlerimizi arayabilirsiniz. (0344) 231 62 62 Unutulmamalıdır ki; tedavinizin bedeli size verilecek hizmetin içeriği ile değerlendirilmelidir…  
Eğitim: Öncelikle size neler yapılacağı ile ilgili detaylı bir eğitim verilir. Tedavi planı, ilaç kullanımı, yapılacak olan işlemler hakkında bilgilendirilirsiniz ve onayınız alınır.    Yumurtalıkların uyarılması: Muayene ve tetkikleriniz sonucu size özel belirlenen tedavi şeması uygulanmaya başlanır,bu süreçte yumurtaların gelişimi 2-4 günlük aralıklarla vajinal ultrason ve hormon ölçümleri ile takip edilir. Bu aşama ortalama 7-10 gün sürer.    Yumurtaların toplanması: Yumurtalar hazır olduğunda çatlatma iğnesi yapılır ve iğne sonrası 34- 36 saatte yumurtalar toplanır. Yumurta toplama işlemi vajinal ultrason eşliğinde ince iğnelerle yapılır. Ağrılı bir işlem değildir, Kliniğimizde bu işlem anestezi ile yapılmakta ve hastalarımız 1-2 saat istirahatten sonra taburcu edilmektedir.    Spermin alınması: Yumurtaların toplandığı gün sperm doğal yolla veya bu mümkün değilse cerrahi işlemlerle alınır. Çifte en uygun sprem seçim yöntemi uygulanarak dölleme kabiliyeti en iyi olan sperm seçilir.    Laboratuvar işlemleri: Yumurta ve sperm döllenmesi için Mikro Enjeksiyon yapılır. 1 gün sonra size kaç yumurtanızın döllendiği bilgisi verilir. İzleyen günlerde embriyoların gelişimi izlenir, embriyo kalitesi ve sayısı hakkında size bilgi verilir.    Embriyo transferi: Hekimlerimiz ve embriyoloji laboratuvarının ortak kararı ile embriyolarınız ve rahim içi değerlendirilerek başarı şansının en yüksek olduğu gün tespit edilir ve o gün embriyolarınız yerleştirilir. Bu süre yumurta toplanmasından itibaren 3-5. günler arasındadır. Transfer ağrılı bir işlem değildir.    Transfer sonrası: Kliniğimizde birkaç saat dinlendikten sonra ayrılabilirsiniz, ağır bedensel işler ve stresten uzak durmak kaydıyla günlük yaşantıya dönebilirsiniz. Bu süreçte gebelik testi yapılana kadar kullanacağınız tedavi şeması size anlatılacaktır.
Yumurta rezervi azalmış, kemoterapi görecek veya ameliyat sonrası yumurtaları zarar görecek hastalar ameliyat öncesi yumurta dondurma yöntemine başvurabilir. “Eylül 2014 tarihinden itibaren yayınlanan yönetmelik ile yasal olarak yumurtalık rezervi azalan kadınların yumurtaları toplanarak dondurulmaktadır. Böylece ileride sağlıklı bebekler dünyaya getirme şansları da artmaktadır.”
Ülkemizde bu süre yasalar ve yönetmeliklerle 5 yılla sınırlandırılmıştır. Bu süre çiftin bakanlığa başvurması ve kabul edilmesiyle birlikte 1 (bir) yıl daha uzayabiliyor.